perjantai 6. joulukuuta 2013

Winter storm Cleon

Hieman erilainen perjantai takana - merkit alkoivat olla vahvasti näkyvillä jo alkuviikosta ja eilen ne alkoivat realisoitumaan. Pohjoisesta tuli voimakas matalapaine, joka on purskuttanut metrikaupalla lunta Arkansasiin ja Oklahomaan ja muihin pohjoisempiin osavaltioihin. Samainen järjestelm ylsi myös meille asti rännän ja pakkasen muodossa. Texasin äärimmäinen säävaihtelu on nyt vihdoin iskostunut, keskiviikkona oli vielä yli 20C lämmintä ja aurinko paistoin kirkkaalta taivaalla, mutta kaikki muuttui..

Lähdin töistä hyvissä ajoin (päivän palaverit oli istuttu ja pystyn jatkaan työtekoa kotoakin tarpeen tullen). Suuntasin ensinnäkin lähimpään viinakauppaan hakemaan sisäistä lämmikettä viikonlopuksi, mikäli kämpiltä ei pääse hievahtaan minnekään koko viikonloppuna ja siltä se nyt vähän vaikuttaa. Saksalaista hehkuviiniä mukaan ja sitten salille... tai no, kävin siellä 5 minuuttia ja totesin, että paree lähteä kaupan kautta himaan jos paniikki leviää ja niinhän se teki. Torstai iltapäivänä vesisada johdatti työntekijät paniikkiryntäyksellä kohti kotia kello neljältä normaalin viiden/kuuden sijasta. Highwayt oli ihan tukossa, mutta onneksi viisaana lähdin ajoissa kämpille. Katseskelin meininkiä sisältä lämpimästä ikkunan takaa. Ongelmaksi alkoi kehittyä jäätävä sade, joka kertyy puunoksiin.. tehden niistä jääpuikkoja tai kuten mun tapauksessa, jäädyttää yhden ikkunan kokonaan. Tekee siis teistä helvetin liukkaat, samoin kertynyt jää voi kaataa puita ja oksia ja aiheuttaa sähkökatkoksia. Ja lisäksi kun täällä ei mitään talvirenkaita saa käyttää (lähinnä nastarenkaita).. Paikalliset kuskit on muutenkin ihan surkeita tuolla liikenteessä, joten ei tietenkään onnettomuuksilta ole vältytty.

Yksinkertaisten ikkunoiden ihanuus!
Täyden tankin ja kaakaopaketin/ lisäpunkun jälkeen suuntasin suoraan kämpille. Perjantaiaamuna heräsin ennen kuutta kellon soittoon ja kuumeisesti odotin työmailiin infoa, että toimisto on kiinni ja aukeaa vasta maanantaina jotta voin jatkaa unia. Pyörin siinä reilun tunnin sängyssä kärsimättömänä, kunnes tuomio tuli: saat jäädä kotiin, toimisto on kuin on suljettu perjantaina! Jippii... paitsi ettei mua enää väsyttänyt. Great. Katselin ulos ikkunasta, ja maisemissa oli jotain pelottavan tuttua.
Olen siis istunut sisällä, tehnyt töitä sen verran mitä nyt on tarvinnut ja yrittänyt pysyä lämpimänä (tälläkin hetkellä istun toppatakki päällä ku palelee niin prkl... - seuraavaksi laitan lautailuhousut jalkaan). Päivä on mennyt telkkaria katsellessa varmaan kuten suurimmalla osalla kaupungin asukkaista. Jonkun verran liikennettä näyttää olevan tuolla, rohkeimmat ovat liikenteeseen lähteneet mutta kaupat varmasti tuntevat tämän päivän menetykset. Taustalla on soinut joululaulut ja rohkeninpa kokeileen joulutorttujen tekoa käyttäen paikallista pillsburyn valmistaikinaa. Ei kyllä tullut kovinkaan joulutortun makuisia... ehkä ens kerralla teen voitaikinan itse, kun vielä on tuota suomesta tuotua luumuhilloa jäljellä.

Teksasilaistuneelle liian kylmää!
Joulutorttuja - näyttää ihan hyvältä mutta makua ei voi kehua
Yritin streamata yle areenan kautta linnan juhlia, mutta jokunen muukin niitä taisi kytätä, joten luovutin. Voin hyvin katsoa juhlien parhaimmat koltut osion iltapulun sivuilta. Loppupäivä jatkunee suurin piirtein samoissa merkeissä, mutta glühwein kädessä. Terästettynä kiitos.

Over and out.
Satu xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...