sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Austin F1 Grand Prix

Hello friends. Päätin ryhdistäytyä ja kirjoitella viime aikojen tapahtumista. Tässä yksi niistä:
--------------------------------------------------------------------------------------------
Oltiin pari viikkoa sitten 11 hengen suomiporukalla viikonloppureissulla Austinissa katsomassa F1-kisoja. Osakilpailu oli kauden toiseksi viimeinen, joista Kimi oli juuri päättänyt jäädä pois. Vuosi sitten hotellin varanneet ja helmikuussa lippunsa ostaneet olivat hieman kismittyneitä, mutta asiaa helpotti hieman, kun media ilmoitti Kovalaisen astuvan tilalle. Mun ei alunperin ollut tarkoitus lähteä tällä kaudella kisoihin, mutta työkaveri myydessä lippua päätin käyttää tilaisuutta hyväkseni. Austin oli vielä kokematta ja olin kuullut kaupungista pelkkää hyvää, joten miksi ei. Viikkoa ennen kisaa oli luvattu epävakaista ja melko viileää säätä, mutta helleaalto helli meitä koko viikonlopun.

Ehdittiin katsella perjantaiharkkoja n. tunnin verran
Olen käynyt pari vuotta sitten Monacon GP:ssä kattomassa harkat, mutta nyt sentään näkee koko kilpailun! $322 köyhempänä lähdin matkaa yhden porukan kyydissä (lähdettiin kolmella eri autolla, yhdet lensi paikan päälle ja kaikki vähän eri aikaan!) perjantai aamuna hieman yhdeksän jälkeen. Yhden pysähdyksen taktiikalla ehdittiin perille katsomaan perjantain toisia harjoituksia. Heikki ajoi hyvin, sijoittuiko jopa 5. sijalle!
Formula krääsää - mun tuliaiset olivat ao. Tito teltasta ostettujen drinkkien mukana tulee drinksulasit!
Cota Flame with Tito's Vodka only $12 ea.!!

Urheiluhurmoksen realiteettia - kalliit juomat!
Voitte kuvitella noitten $12 drinksujen ansiosta ei ole paljon luettu kuitteja viikonlopun aikana menneen rahan määrästä, mutta muistot ovat priceless! Perjantai illaksi suunnattiin Austinin keskustaan toiselle "radalla". Monta korttelia oli suljettuna FanFestivaaleja varten, jossa oli paljon juurikin formuloihin liittyviä kojuja. Ilta jatkui myöhään, tutustuttiin mm. paikalliseen pianobaariin. Oli kyllä loistava tunnelma, Austiinin pitää mennä viikonloppureissulle uudestaan ja pian!Lähdettiin lauantai aamulla klo. 8 lyhyiden yöunien jälkeen COTA:lle (lyhenne Circuit of the Americas) katsomaan aika-ajoja. Kaiken kaikkiaan oltiin perillä vasta puoli 10 maissa. Aikaa meni tosi paljon etäparkkikselle ajaessa, sieltä koulubussilla siirtyessä drop-off pointille ja siitä varmasti mailin verran kävelyä itse sisääntuloon. Oispa ollut matka- tai askelmittari viikonlopun ajan niin olisi saanut kiva arvion paljonko oikeasti tuli käveltyä.Mulle sanottiin monta kertaa ennen reissua, että jalkaan sellaset kengät joilla on hyvä kävellä. Siellä voi olla vähän kivikkoista ja matka drop-off pointista radalle on pitkä, samoin kuin koko rata-alue. Joo joo! Laitoin sit mustat balleriinat jalkaan, jos käy niin ettei pääse kamoja vaihtaan hotellille ennen kun siirtyy radalta toiselle radalle. Näin ei kuitenkaan käynyt, eikä mennyt kauan kunnes tuumasin että tässä ei mee kun kengät pilalle ja jalat paskaksi. BINGO!

Shuttle bus!
Riksa-kuskeja siellä oli, en tiedä paljon pyysivät kyydityksestä, mutta on siinä reisille töitä kolme päivää putkeen/ 12h päivässä kuskata asiakkaita. Osalla oli vielä isot mankat kytkettynä antamaan sopivasti lisäpainoa. Tosin luulisi, että ihan hyvät rahat pojat ja tytöt tienasivat tuosta viikonlopusta.


Huomatkaa kiva punainen kaulapanta perjantain harjoituksista, kun ei ollut aurinkorasvaa!
COTA tower - vain $35 olisi pitänyt maksaa, että tuonne ylös pääsisi
Yks hyytyi kesken aika-ajon
Päivän jälkeen osan porukan kanssa suunnattiin Round Rockiin, ihan Austinin pohjoispuolella sijaitseva pikku kaupunkiin, jossa on (ilmeisesti) maankuulu Salt Lick BBQ-ravintola. Paikka on kuulemma joku legenda paikallisten silmissä, joten mielenkiinnolla suuntasin paikan päälle. Tilasin pulled porkia ja briskettia, joka tarjoiltiin perunasalaatin ja coleslaw:n kera. Pavut pyysin jättämään pois. Oli muuten ihan taivaallista, ei mitään pahaa sanottavaa! Eikä tippeineen hintaa tullut kuin $17 plus drinksu. Tultiin ihan loistavaa aikaa hieman ennen kuutta, sillä lähtiessä tuntui olevan vähintään 30min jonot ja asiakkaita oli varmasti toista kymmentä odottamassa.. paikka kun ei nyt mikään ihan älyttömän suuri ollut.
Menu
Jäi nuo side dishes syömättä lähes kokonaan, oli aterialla kokoa!
Margarita oli hyvää (ja hyvän kokoinen), mutta eilisen illan menot tuntui vielä eikä tahtonut jaksaa juoda loppuun asti.
Ravintolan asiakkaille muistutus!
Sunnuntaina mentiin COTA-radalle hyvissä ajoin, mutta onneksi lauantain juhlinnat loppuivat vähän aikaisemmin kuin perjantaina. Kelit vaan parana päivä päivältä ja kisapäivästä saatiin nauttia 87F lämmössä (mukavat 30,5C) ja paahtavan auringon alla. SPF 55:sta huolimatta nenän pää sai lievästi paloi, kuten myös toinen puoli otsasta.

Hyvä Suomi!
Istuttiin kurvi 11 kohdalla, mutta kolmesta massiivisesta suomen lipusta huolimatta ei päästy telkkariin asti. Ei kyllä näyttänyt olevan kameroita sellaisessa kulmassa, että ne ois juuri tuosta katsomosta saaneet oikein mitään kuvaa.
GO Heikki!
(Joku) Ferrari- luokka
Ohjelmassa siis ei ollut pelkkää Formula 1:sta, aamut todellakin alkoivat aikaisin kun oli erinäisiä show-ajoja vanhoilla kilpa-autoilla ja mm. Ferrari-luokan osakilpailu. Itse F1 kisan jälkeen ihmisten ryntäystä yritettiin hidastaa mm. Pitbullin konsertilla, joka alkoi tunti kilpailun loppumisen jälkeen. Me ei ehditty paikan päälle areenalle asti kuuntelemaan, vaikka oltiin sinne matkalla. Järjestäjät sopivasti laittoivat yhden ratojen välistä menevistä silloista kiinni ja jouduttiin kiertämään koko alue, että päästiin takaisin busseille. Mutta matkan varrella ohitettiin varikot ja vähän kalliimmat istumapaikat (ehkä meillä ei ole noihin varaa ensi vuonna), mutta päästiinpä katsomaan läheltä varikko ja lähtöruutu.
Taustalla kiire pakata romut lentorahtia varten kohti seuraavia kisoja
Podiumia puretaan, mutta autot odottaa vuoroaan
Päästiin lähtemään vähän jälkeen viisi iltapäivällä kohti Dallasia ja ajoin kotimatkan, kuten olin luvannut jo ennen reissua. Yhden pysähdyksen taktiikalla mentiin tämäkin pätkä, mutta ruuhkat ja tietyöt vähän hidasti matkaa. Reissu oli ihan kaiken kaikkiaan ikimuistoinen ja kuumeisesti ollaan tehty jo suunnitelmia ensi vuoden koitosta varten!
Huomatkaa väriä saanut otsa ja nenän pää! :D
Over and out.
Satu xx

1 kommentti:

  1. Menoa ja meininkiä ollu Austinin reissu täynnä.. hieno homma! \o/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...