perjantai 8. maaliskuuta 2013

Mulla on vihdoin auto!

Moikka kaverit. Pahoitteluni radiohiljaisuudesta. Olen metsästänyt autoa ja vihdoin löysin sen! Toki budgetti lähti käsistä, eikä ne paljon ajetut/ halvimmat vaihtoehdot vaan oikein sytyttänyt, saati huoltojen määrä innostanut. Eli ei ku pankkiin anoon lainaan ja uudempia käytettyjä katsomaan.

Lyhyesti, olin käynyt erilaisilla wholesale/warehouse dealereillä, jotka yleensä myyvät autonsa halvemmalla kuin oikeissa merkkimyymälöissä. Olen katsellut bemareita, volkkareita ja viimeisimpinä Mersua puhtaasta epätoivosta (Mersu on mulle ainakin vanhojen miesten automerkki). Luojan kiitos, mulla on ollut tukena ja turvana uusi tuttavuus töistä, joka on asunut täällä KAUAN. Tarvitsin vähän miesnäkökulmaa teknisiin asioihin, varsinkin kun olen käytettyä ollut katsomassa. Olen jahkaillut budgetin kanssa, koeajanut eri merkkejä, jotta tiedän missä on hyvä istua ja vaan yrittänyt löytää auton, jossa hinta/mileage suhde ois kohtuullinen. Halpa + hyvä= ei sellaista ole! Olin jo menossa yhdelle wholesale myyjälle ostamaan 2006 vuoden Passattia, joka olisi vaatinut vähän TLC (=tender loving & care) mutta se oli jo myyty aikaisemmin sinä päivänä. Naurattaa jo ittiäkin, mutta "se ei ollut sitten mulle tarkoitettu". :)

Joten laina-anomisen jälkeen, suuntasin maanantaina lähimpään VW:n dealershipiin (tykkään volkkareilla ajella, joten helppo päätös mennä heidän autoja katteleen) ja siellä sit istahdin 2010 VW CC:n, jossa oli noin 43kmi (69000 km). Hieno sisustus, sporttinen, joten kävin koeajolla. VIRHE! Vaivaton ajaa, siisti, kiihtyi kuin unelma. Tottakai, kun konepellin alla on 200 heppaa niin ei siinä jalkoihin jäänyt. Kävin siellä jo istumassa ja tekemässä alustavia neuvotteluja, mutta sanoin tarvitsevani miettimisaikaa. Hinta mietitytti ja tottakai halusin tehdä taustatutkimusta, etten maksa liikaa ja luoda . Myyntikonsultti sanoi, heillä on yks vastaavanlainen mutta tonnin halvempi. Kävin sitä siinä pihalla katsomassa ja pieniä juttuja siinä jäi mietityttää,  kuten kolhittu takapuskuri, parit värjäymät penkeissä ja tottakai auton kunto (ei ollut vielä käynyt huoltoprosessia läpi).  Kävin vielä sinä iltana yhdessä autokaupassa (alkoi olla jo myöhä kun lähdin kierteleen suoraan töistä) kattelemassa autoja, mutta tiesin, ettei muut tietenkään enää kelpaa. 

Long story short, kävin tiistai iltana neuvottelemassa ostohintaa ja pääsimme vihdoin yhteisymmärykseen hinnasta ja tarvittavista töistä. Täällä kyllä auton osto (ihan niin kun siitä ois kovastikin kokemusta;) on melkoinen show, keskustellaan asiasta, teet tarjouksen, myyntikonsultti vie sen myyntipäällikölle, istuvat siellä hiljaa ja juttelevat joutavia 15min, jotta ostajalle tulee tukalat oltava ja sama jatkuu muutaman kierrosta kun tarjouksista kerrotaan ja minä sanon, ettei sellaisella hinnalla tule kauppaan. Tunnin jälkeen sanoin, et tämä on mun viimeinen tarjous ja olin jo takkia laittamassa päälle, et lähden sieltä nosteleen kerta selvästikään eivät halunneet autoa myydä ja se sitten hyväksyttiin. Torstaina kävin sen hakemassa, kun huolsivat ja laittoivat takapuskurin kuntoon. Olivat myös renkaat vaihtaneet uusiin, josta olin yllättänyt koska tästä en ollut maininnut sanallakaan. Auton hakuunkin liittyi draamaa, kun odottelen lentokentän Rental Car Centerissa tunnin kun tyypit eivät löytäneet sitä. DAA, kattokaa googlesta! Olivat pyörineet "takapihalla" minne autot palautetaan, mut haloo, jos on drop-off point niin kait nyt jossain on pick-up point. Kyllä siinä annoin vähän asiakaspalvelusta palautetta!

Tässä on Taisto (ihan sen kunniaksi kuin melkoinen taisto tämä auton osto oli ja sattuu myös olemaan pappani nimi).. Ei hassumpi ensiautoksi? Mutta huomatkaa, otin lainaa eikä autot, vähän käytetytkään ole lähellekään niin kalliita kuin suomessa.

Mutta uutta projektia pukkaa: pätevän kampaaja löytäminen! Olen lyhyen tukkani viimeksi leikannut vuoden alussa ja juurikasvu/pituus hivelee sidettävyyden rajaa. Mutta sitten kun mulla on yksityiskone, lennätän luottokampaajani suomesta hoitaan kuontaloni.. keep on dreaming!! :D

Mukavaa viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Aikuinen nainen mä oon... :) Satu ja Taisto <3
    -maikki

    VastaaPoista
  2. Onpa kyllä tyylikäs auto! Mullakin on hieman autokuumetta, et taidan lähteä kesällä autokaupoille. Toivottavasti täältä Suomessa löytyy hyvä ja halpa auto helposti. =)

    -Sanna

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...