sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kulttuurielämyksiä

Tällä viikolla on taas monta eri uutta elämystä rikkaampana. Maanantaina kävin tukkani ohentamassa ja torstaina oli teoriakoe ajokorttia varten. Lauantaina kävin tutustumassa paikalliseen viinakauppaan ja ilta meni grillibileiden merkeissä työkavereiden ja heidän perheiden kesken. Miehet kokkas, naiset nautiskeli drinkkejä :)

Maanantai-iltana menin siis sinne kampaajalleni. Aika oli 7pm, ihmettelin et meinaapa ne äkkiä tehdä värin ja leikkauksen. Yllätys yllätys, kävikin ilmi, että mulle oli vaan varattu leikkausaika, mutta mun kampaaja sanoi et hän voi jäädä laittaa mulle värinkin päähän. Keskusteltiin toiveista ja kerron tarkasti mitä on aikaisemmin tehty ym. ja mun toiveita kyllä kuunneltiin hyvin. Toki omia ehdotuksia (mm. leikkauksen suhteen) annettiin ja sen mukaan mentiin. Kerranpa se kirpaisee, hiukset on onneksi uusiutuva luonnonvara. Ne kirpaisi se sitten maksuvaiheessa, juuriväri (lightner & toner) + leikkaus + hiuslakka yhteensä $186! WTF? Ja toki piti vielä tipata enkä ollut hoksannut kysyä kollegoilta neuvoa etukäteen. No laitoin $20 tippiä (VIRHE!) ja lähdin $$$$ kuvat silmillä. Mikä lommo tuli lompakkoon. Ja kaikista pahinta oli, että olin tyytyväinen tulokseen! Kaikista peloista huolimatta kampaaja osais tehdä tosi nätin leikkauksen ja värikin onnistui vaikkakin eri brändin tuotteilla se tehtiin. Tän paikan palvelut on "guaranteed" eli jos ei ole tyytyväinen niin he korjaavat virheen ilmaiseksi. Lisäksi heillä voi käydä ilmaiseksi niskavilloja lyhentää leikkausten välissä, että leikkaus säilyy pitempää hyvännäköisenä. Tosin koin, että ne kiirehti koko ajan eikä palveluun sisältynyt mitään niskahierontoja, mitkä on yleisiä täällä. Samoin vesilasi, jonka sai, maistui ihan kloorille.

Torstaiaamu 7:23am

Varhain torstaiaamuna lähdin Driver's license officelle teoriakoetta suorittamaan. Olin henkisesti varautunut, että joudun siellä istumaan 2-3 tuntia (näin mun relocation konsultti kehotti) mutta pääsimme ilmoittautumaan välittömästi ja onnekseni jonotimme korkeintaan 5 min ennen kuin pääsin hakemusteni kanssa tiskille. Samalla ottivat valokuvan ja maksettuani ajokorttimaksun shekillä (musta niitä on mukava kirjoitella, eikä mulla ikinä ole käteistä! :D), suuntasin tietokoneen ääreen, jossa oli 30 monivalintakysymystä liikennesäännöistä ja -merkeistä. Parhaimmat kysymykset liittyivät sakkojen suuruuteen jos sinut tuomitaan DUI (driving under influence) ym. Sehän vaikuttaa hirveesti siihen, että tiedän liikennesäännöt ja -lait? Mutta onnekseni läpi meni ekalla kerralla (tein kaksi testikoetta, siinä oli mun lukemiset) ja kahden viikon päähän sain varattua inssin.

Loppuviikosta on ollut tosi mahtavat kelit ja lämmintä on riittänyt! Torstaina käytiin porukalla lounaalla ja päädyttiin syömään patiolla. T alkoi iho punottaa 1,5h pihalla olon jälkeen, mulle oli onneksi pikkutakki päällä. Jälkikäteen katoin, että torstaille UV-rating oli 7. Ja suomessa keskikesällä se on korkeintään 5-6. Ajatelkaa, mitä se on täällä sitten heinä/elokuussa? Perjantaina kelien kunniaksi lähdin parin kollegan kanssa töiden jälkeen happy hourille ja sieltä parin drinkin innoittamana suuntasin parvekekalusteita ostamaan. Nyt pystyy nauttimaan ilta-auringosta omalla partsilla!

Lauantai iltapäivällä kävin tutustumassa paikalliseen viinakauppaan Goody Goodyn. Alkoholin ostaminen ei ole kaikkialla itsestäänselvyys, sillä osa kunnista on ns. "dry county" eli kuivia alueita, joissa laki kieltää alkoholin myymisen. Ja monet viinakaupat näyttää ulkopuolelta tosi rähjääntyneiltä, kaukana suomen tarkkaan brändätyistä alkon liikkeistä. Ensivaikutelma oli sanoinkuvaamaton. Leuka loksahti auki! Valikoima oli todella kattava. Paikka oli täynnä 20metrin rivejä, joista jonkaiselle viinaryhmälle oli omansa. Riveittäin ginejä, rommeja, vodkia, viskejä, liköörejä... you name it. Ja ainoa paikka, josta tähän mennessä olen saanut kunnon siideriä,  kuten Magnersia ja Strongbow:ta. Jenkkien "hard ciderit" eivät ole vielä voittaneet enkku/irkkusiidereita.

Matkalla Goody Goody:n
Lauantaina oli viikon parhain keli, juuri sopivasti grilli-iltaa varten. Kuten ao. kuva näyttää, lauantaina puol 2 oli jo 27c, ja myöhemmin lämpötilat nousi 30c. Mutta ei se tuntunut niin kuumalta kuin suomessa, mikä on niin ihmeellistä. Ja heti alkaa paleleen kun lämpötila tippuu alle 20c. ;) Palatakseni grillailuihin, kokki kolmonen" oli savustanut yön yli briskettiä, pöydästä löytyi myös raakamakkaraa, savustettua broilerin rintaa, maissia, parsaa pekoniin käärittynä ym. Mahtava päätös viikolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...