maanantai 6. tammikuuta 2014

the Bucket List - Places to Visit

Näin heti vuoden aluksi on hyvä summata menneitä ja tulleita. Viime vuonna tuli käytyä San Antoniossa ja Austinissa, joista molemmista ei ole mitään negatiivistä sanomista. Ovat enemmän eurooppalaistyylisiä kaupunkeja, voit kävellä eri nähtävyyksiin mikä on täällä suurta luksusta! Tottakai riippuu keneltä kysyt. Tänä vuonna voisi kuitenkin suunnata Texasin ulkopuolella ja käydä tutustumassa muihin osavaltioihin ja (suur)kaupunkeihin. Ikinä tiedä jos täältä lähtö käy niin nautitaan nyt kun voidaan.

Listasin pari paikkaa "lähellä" (ajomatkan päässä) ja kaukaa (lentäen), jotka kiinnostaa nähdä jonkunlaisella aikataululla. Ei näillä palkoilla koko ajan reissailla.

Lähellä:

1. Red River - baari

Ei ole kaupunki, mutta paikka se tämäkin on. Kyseessä siis paikallinen cowboy- tanssilava mesta, jossa pääsee jammaileen county musan tahtiin lehmipoikien vietävänä. Kävin syys-marraskuun ajan kerran viikossa Country Western Dancing-tunneilla. Päätin lähteä "line-dancing" tunneille kaverirouvien innoittama puhtaasta mielenkiinnosta ja ensimmäisen tunnin jälkeen kävi ilmi, että ne olikin paritanssitunteja. Ei haitannut, vanhana tanssilattioiden partaveitsenä opettelin miesten askeleet (oli hieman miesvajetta ja askelsarjat oli tosi helppoja) ja tanssitin kavereita minkä kerkesin. Saitiinpahan hyvät naurut. Nyt vaan cowboy bootsien ja stetsonin ostoon ja olen valmiina lavoille. Yeehaw!!

Google search: western country dancing

2. Fort Worth

Olen kuullut pelkkää hyvää Fort Worthin yöelämästä keskustan alueella, että sinne olisi tarkoitus joskus tulevaisuudessa suunnata yhden illaksi bilettään. Kaupunki on erityisesti tunnettu Stock Yards- alueesta, "national historic district" eli paikka, joka toimii vähän kuin elävänä museona muistuksena vanhasta karjataloudesta, joka on Texasissa - joskus - kukoistanut. Kait tuo kuulostaa ihan järkevältä lauseelta? On niin hoono soomi. Kuitenkin, nykyään tilalla on liquid gold (eli öljy) kuten me kaikki tiedämme. Alueella on areena, jossa voi käydä katsomassa Rodeota, yleisesti nauttia länkkäritunnelmasta  ja siellä on kuulemma käymisen arvoinen amerikkalainen ravintola Riscky's Barbeque. Ajomatkaa kertyy melkein 30 mailia suuntaansa eli melkein voisi hotlassa punkata jos bileiltaa sinne lähtee viettämään.

Google search: Fort Worth

Kaukana:

1. New York

Ehdottomasti tänä keväänä otan töistä vapaata ja teen pitkän viikonloppureissun NYCiin. Tämä on ollut jo pitkään bucket listalla, että nyt olisi jo toteutuksen aika. Nähtävä on ainakin Empire State building, Central Park, Time Square ja sinkkuelämää bussitour... onhan noita! Täällä kotipuolella pystyy kuitenkin shoppaileen niin hyvin ja kohtuu halvalla, ettei kyseessä olisi kuitenkaan shoppailuun painottuva reissu.

Source: google search - new york

2. Chicago

Mulle on kerrottu, että Chicago on yhdistelmä NYCiä ja Dallasia, joten se voisi olla mukava paikka vierailla joku kesä. Texasin ankara talvi on mulle on ihan tarpeeksi (nm. en parhaillaan omista talvitakkia - sunnuntaina sain sellasen tilattua alemyynneistä!), joten ihan vielä ei ole aika vierailla tuulisessa kaupungissa. Ei varsinkaan nyt huvittaisi siellä heilua tällä hetkellä jylläävän arctic blastin aikana... weather channelin referoi siihen mm. sanaa fridig käyttäen... että taitaa olla melko jäätävä. HAH.

Source: zoomarun.com

3. California

Tässä osavaltiossa on niin monta kivanoloista paikkaa, vuoristoa ja aavikkoa, ettei paikkaa voi summata yhden kaupungin alle. Monet ovat kehuneet varsinkin San Franciscoa, mutta mukava olisi tutustua L.A. ja varsinkin lukuisiin rantoihin. Hollywoodia unohtamatta. Sitähän voisi vaikka vuokrata avoauton ja ajella etelään rantateitä pitkin? Sounds like a plan!

Google search: San Francisco
Missähän muualla tuota vois käydä... Vegasissa ainakin! Eikä näitä kaikkia käydä yhden vuoden aikana.
Onko kellään muulla reissu(j)a suunnitteilla tälle vuodelle?

Satu xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...