tiistai 19. helmikuuta 2013

Koti


Hello folks! Radio silence is off. Sain vihdoin netin kämpille (ostin tosin väärän modeemin ja joudun ottaa väliaikaisen modeemin, mutta nyt ainakin toimii!) ja pääsen taas tänne päivitteleen tilannetta. 1,5 viikon aikana on tapahtunut paljon, tärkeinpänä muutto omaan kämppää viime viikon keskiviikkona. Sekin leasing sopimuksen allekirjoitus ei tapahtunut ilman ylimääräistä "draamaa". Kun vielä ei ollut paikallista valuuttaa tilillä tarpeeksi maksaa sekä vuokraa, että deposit:ä, suuntasin pankkiin 1) nostaa rahaa suomen tililtä 2) siirtää paikalliselle tilille, jotta on tilillä tarpeeksi varoja allekirjoittaa yhteinen shekki vuokralle ja vakuudelle. Pääsin leasing toimistolle ja kävi ilmi, että vuokra pitää maksaa shekillä (kirjoitin silloin elämäni ensimmäisen, mutta en valitettavasti viimeistä shekkiä) ja syöksyin autolla takaisin pankkiin nostaa vakuuuden tililtä ja hakeen "money orderin" lähi 7elevenin huoltsikalta. Älkää kysykö, mikä toi money order on, se on mullekin vielä epäselvä. Mutta sen edes takas ajelun jälkeen sain kämpän avaimet ja elämä tyhjässä (lue: karussa) kämpässä pääsi alkamaan.

1. Ylin kerros, kulmahuoneista 2. keittiö (vasemmalla laundry room, oikealla ulko-ovi

1. Olohuone 2. näkymät olohuoneen ikkunasta. 3. kerroksessa kelpaa olla!
1. Bathroom 2. Kylpyamme!! 3. Walk-in Closet <3
Ei se ihan ruusuisesti tämä suhde uuteen kotiin alkanut, ilmastoinnin kanssa säädin ja oli niin prkleen kylmä nukkua, että flunssan siitä palkkioksi sain. Ilmapatjalla eka yö meni pyöriessä ja palellessa, mutta nyt siihen on jo tottunut. Tosin niskat ja selkä on ihan jumissa Onneksi ensi maanantaina "kontin" purku alkaa ja saan viettää eka yön omassa sängyssä. Ah, sitä luksusta odotellessa!
Enää pari yötä tätä jäljellä!

Töissä on ihan käsittämätön kiire ja 10h päivät on normi, eikä tee tiukkaa. Iltaisin olen hoitanut alustavia hankintoja kämpille ja hakenut syömistä. Se, että unohtaa syödä, kertoo millaisella aikataululla nämä päviät on oikeen vierähtänyt. Perjantaina aamuna suuntasin relocation konsulttini kanssa Social Security Officeen viemään SoTu hakemusta. Meni onneksi vain 15min, että sieltä pääsi pois (ilmeisesti mun konsultilla on ollut paljon asiakkaita viime aikoina, joten tietävät mitä tekevät). Lauantaina shoppailin telkkaria... tuumailin kaupassa, että kyllä minä tän 25kg painavan ja helvetin leveän paketin saan kannettua 3. kerrokseen. No, sain se RAAHATTUA betoniportaita pitkin ylös, johon meni varmaan puoli tuntia. Ei mitenkään fiksu veto, mutta TV on ehjä ja mulla lihakset jumissa. En siinä touhukkaana käynyt mielessäkään, että oisin voinut soittaa kantoapua. Luojan kiitos illalla suuntasin uuden tuttavuuden H:n luokse, jonka kanssa lähdettiin pohjois-Dallasiin katteleen paikallista yöelämää. Kivoja pystäreitä, vaikka kuinka ja löytyi baari josta sai siideriä! Että oli hyvää! Mutta se tuli yllätyksenä, että valomerkki on jo kahdelta ja ilta loppuu siihen. Ei siinä muutamien drinkkien lomassa tullut sitten kuvia räpsittyä, mutta lauantaina on uutta reissu suunnitteilla mutta downtowniin, joten sitten uusiksi.

Sunnuntaina lähdin ikeaan google mapsista printatun kirjallisen opastuksen avulla (ei edelleenkään navigaattoria), mutta pääsin perille turvallisesti ja sain ostettu mitä lähdinkin hakemaan (tv-tason, puolukkahilloa ja jotain pientä sälää), mutta kyllä varmasti lähitulevaisuudessa tulee siellä uudestaan käytyä. Esimies oli onneksi jo kaupungissa, joten soitin hänet kantaan pari painavaa pakettia. Nyt olen viimeiset kaksi iltaa ikean "palapeliä" kasannut ja omin pikku kätösin sain tuon tv-tason valmiiksi. Tosin kun vasaraa en jaksanut lähtee ostamaan, tuli mm. ruuvimeisselin vartta ja korkokenkän kantaa vasarana. Kenkä toimi paremmin.. kumpa oisin hoksannut tämän jo eilen. :-D Mutta tässä on tulos:

My 47" HDTV ja TV-taso ala Satu 
Mutta nyt alan hoitaan tuota omaa modeemia käyttökuntoon (ja pääsen tuosta maksavasta versiosta eroon!). Pakko päästä nukkumaan, huomenna pitää olla töissä klo. 07:00, kun eka palaveri kutsuu.

5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää asunto ja mukava, että saat kohta omat tavarat sinne! Susa

  VastaaPoista
 2. Joo, oon kyllä tykännyt. Ihana saada omat kamat, jospa se ei kaikuiskaan niin pahasti! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kämppä :) Kai sieltä saa rum&coke-drinksuja myös? ;) -Maco

  VastaaPoista
 4. Maco, tottakai saa! Täällä muuten on tosi tujuja Rum&coke drinksuja. 2dl lasissa 80% rommia ja 20% kokista :D

  VastaaPoista
 5. Sinulla on kyllä käynyt tuuri, että olet saanut noin ihanan kodin itsellesi! Onnea uuteen kotiin.
  -täti

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...