sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Ekan (työ)viikon kohokohdat

Howdy Friends! Eka viikko tällä mantereella takana ja paljon on jo ehtinyt tapahtua.

Sunnutaina, herättyäni 03:30am, lähdin aamupalan jälkeen shoppailemaan ja menin sekaisin jo ekana päivänä. Mukaan lähti konjakin väriset nahkasandaalit, valkoinen bleiseri ja uusi lompakko (pakko ostos, entiseen euromaalliin ei dollarit mahtunut). Mieleen nousi kaukaiset muistot mahtavista shoppailumahdollisuuksista. OMG tätä tavaran määrää ja miten halpaa se on! Iltakuudelta treffattiin T:n kanssa dinnerin merkeissä. Oltais menty sushi-ravintolaan, mutta se oli Super Bowlin takia kiinni. Suuntaisimme sitten yhteen all-time favourite ravintolaan, Cheddar'siin. Sieltä saa todella edullista ja herkullista ruokaa. En voinut vastustaa kiusausta ja tilasin perinteitä kunnioittaen baby back ribsit. $10! Ja paikalliseen ravintolakulttuuriin kuuluu, että ruokajuoma käydään automaattisesti täydentämässä kun olet päässyt about puoleen väliä drinkkiäsi. Eikä lisäjuomasta tarvi maksaa extraa, vaan se kuuluu juoman hintaan. Toki juomalasi on perustuopin kokoinen. Täydellä mahalla nukkumatti kutsui puoli yhdeksältä untenmaille. P.S. tämä hotellin King-size sänky on niin korkea, että sen päälle joutuu hyppäämään. Varmasti metrin korkuinen. Alla päivän saaliit ja eväät.

1. Sandaalit 2. jakku ja lompakko 3. Sbarro'sin pizza slice late lunchiksi 4. Cheddar'sin kuuluisat baby back ribs!
Maanantaina oli ensimmäinen työpäivä. Toimiston tilat ja huonekalut ovat modernit verrattuna suomen tiloihin. Oma "cubicle" on pieni, mutta työtuoli on tosi hyvä. Päivä sisälsi paljon kättelyjä, uusien nimien opettelua ja tiloissa suunnistamista. Tutustuin myös paikallisiin suomalaisiin, joitten kanssa lounastunnit ja kahvitauot ovat kuluneet läppää heittäessä ja hervottomasti nauraen. Tulevia illanistujaisia odotellessa!

Tiistaina tapasin mulle allokoidun relocation konsultin, joka avustaa perusasioiden hoitamisesta jotka ovat välttämättömiä täällä elämiseen kuten paikallinen sotu ja ajokortti. Aikanaan samassa asemassa ollut saksalaisnainen antoi hyviä vinkkejä shoppailupaikoista ja paikallisesta yöelämästä. Käytiin avaamassa mulle pankkitili, jonka jälkeen suunnattiin vuokrakämppiä katsomaan. Okei, käytiin katsomassa yhtä ainoaa talonyhtiötä ja kahta eri layout vaihtoehtoa. Tiesin, että tämä talonyhtiö oli alueen uusin ja kämpästä oli toinenkin kiinnostunut, joten allekirjoitin sopparin siltä istumalta. Valitsin 66m2 kaksion, joka on marraskuussa valmistunut eli pakasta vedetty ja jossa on "faux hard wood floor" eli laminaattilattia. Teen erillisen postauksen kämpästä kuvien kera, kuhan pääsen keskiviikkona muuttamaan. Seuraavaksi aloinkin pyytämään tarjouksia kotivakuutukseen (renter's insurance) ja sähkösopimukseen, jotka ovat ehtona muuttamiselle.
Talonyhtiön markkinointikuvia, mun kämpän pohjakuva (omani on peilikuva tästä)
Keskiviikkona ja Torstaina vietin jo melko normaalin työpäivän. Paljon palavereita ja kärryille pääsemistä. Ärsyttää vaan mennä palavereihin ja vastata joka kysymykseen "en tiedä!", kun on niin pihalla. Koko loppuviikko meni samoissa merkeissä, selvittäen mitä on missäkin programmissa meneillään. Sain jos kuulla, että sellaista se on koko ajan. Hopeless! Pitkien päivien jälkeen suuntaisin illalliselle, jonka jälkeen sai mennä suoraan hotellille nukkumaan.

Perjantaina käytiin suomipoppoon kanssa Taco Diner:ssa lounaalla ja illallisella pyörähdin i Fratelli ravintolassa pitsalla. Tajusin vasta kun sisälle pääsin, että se oli ihan hieno ravintola, jossa oli mm. valkoiset kangasservetit. Tarjoilija taisi sääliä yksinäistä illastajaa, mutta pitsa oli hyvä! Pitsassa oli käytetty tuoreita raaka-aineita ja pieni oli oikeasti pieni. Tosin alkupalaleipien jälkeen jäi puolet syömättä eli loput lähti mukaan doggy bagissa hotellille. Luojan kiitos mulla on minijääkaappi hotellihuoneessa. Ruoan jälkeen suuntasin lähijumbomarkettiin eli Walmartiin hakemaan tarvikkeita keskiviikon muuttoa varten. Tyyny ja viltti et pärjää siihen asti ku omat kamat toimitetaan. Huomenna kamat lähtee suomesta ja ovat perjantaina täällä. Tullauksessa menee 3-5 päivää eli toivottavast ens viikon jälkeen saan muuttokuorman niin tarvi kovin monta yötä viettää ilmapatjalla.
Eilen eli lauantaina suuntasin puolilta päivin Lewisvilleen elokuviin leffateatteri Cinemax 8:n, jossa leffa liput ovat naurettavan edulliset. Eilisesta lipusta maksoin $1,25. Leffat on yleensä muutaman kuukauden vanhoja, joiden ensi-illat ovat olleet muutaman kuukauden aikaisemmin. Tuohon hintaan ei haittaa! Kiva idyllinen teatteri, jossa voi nauttia leffateatterin eduista (hyvät istuimet ja loistava äänentoisto), joka tulee halvemmaksi kuin normaali leffavuokraus.

Cinemax 8, Leffa: Playing for Keeps (komedia)
Sieltä suuntasin T:n kanssa ilmaiselle Zumba-tunnille 24h Fitnessiin, vaikka vihaan Zumbaa yli kaiken. Ainakin suomessa ne tunnit eivät iskeneet muhun yhtään. Tää tunti oli ihan eri planeetalta ja biisit veivät mukanaan. 1h 15min jälkeen, sykemittari väitti yli 1000kcal:n kulutuksen. Polarin vanhat sykemittarit näyttää mun mielestä vähän liikaa kalorikulutusta, mutta voitte kuvitella, että oli hieman hiki tunnin jälkeen!

Tämän päivän ohjelma vielä auki, vielä en kehtaa lähteä huonekaluostoksille kun ei ole paikka mihin löytöjä voisi viedä. Seuraavaksi taidan syödä puuron lounaaksi ja lähteä piipahtaan mutkan kaupoissa. Yllättäen! ;)

Satu xx

6 kommenttia:

 1. Hei Satu,

  Löysin tänne kommenttisi kautta :). Tervetuloa Amerikkaan ja tsemppiä alkutaipaleelle, samalta kuulostaa jutut kuin meilläkin!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa Satu! Päivän piristys lukea sun seikkailuista siellä :) Kerrohan terkkuja T:lle ja tsemppiä muuttoon! t. Maco

  VastaaPoista
 3. Voi jumpe toi taloyhtiö näyttää aivan uskomattoman hienolta! :) Siis uima-altaat ja kaikki käytössä?

  Yours,

  K

  VastaaPoista
 4. Moi! Löysin kanssa tänne sinun blogiin jonkun muun blogin kautta. Tervetuloa mantereelle! On aina mukava lueskella toisten suomalaisten kokemuksista maassa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Innolla odotan mitä arki tuo tullessaan, kuhan saanut hoidettua perusasiat kuntoon. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...